Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
CAMPUS FRANCE TÜRKIYE
2 juillet 2010

Erasmus Kokteyli - Fransa Sarayı

İstanbul Fransa Başkonsolosu Hervé Magro ve Üniversitelerarası İşbirliği Servisi 18 Haziran 2010 tarihinde İstanbul Fransa Sarayı’nda ikinci Erasmus kokteylini düzenlemekten memnuniyet duymuştur.

Kokteyle İstanbul’dan 20 üniversite katılmıştır. Bu üniversiteler şunlardır: Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İstanbul Aydın Üniversitesi, İstanbul Arel Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, ITÜ, Kadir Has Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Okan Üniversitesi, Özyeğin Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi.

 

Kokteyle, aralarında rektör yardımcıları, TEV genel müdürü, üniversitelerin uluslararası ilişkiler bürosu sorumluları, gazeteciler, Erasmus programı ile Fransa’ya gidecek Türk öğrenciler, Fransız Hükümeti bursluları (Eyfel Programı, Copernic, TEV-Fransız Büyükelçiliği, Fransız Büyükelçiliği’nin üstün başarılı öğrecilere yönelik mastır bursları), Erasmus Mundus programı bursluları, Türkiye’de Erasmus çerçevesinde öğrenim gören Fransız öğrenciler ile staj yapan Fransız öğrencilerin de olduğu yaklaşık 200 kişi katıldı.


Fransız ve Türk üniversitelerarası işbirliği çerçevesinde düzenlenen Erasmus kokteyli, İstanbul Fransa Başkonsolosluğu tarafından Fransa Sarayı’nda düzenli olarak yapılmaktadır. Bu kokteyl Fransa’ya gidecek Türk öğrenciler için Fransa ile ilk temas niteliğindedir ve kendileri de Türkiye’de çok iyi karşılanmış Fransız öğrencileri ile biraraya gelme fırsatıdır. Bu kokteylin, toplumlar arasında kurulacak arkadaşlığın ilk adımını oluşturması organizatörlerin dileğidir.

 

Publicité
Commentaires
CAMPUS FRANCE TÜRKIYE
Publicité
Archives
Derniers commentaires
Newsletter
CAMPUS FRANCE TÜRKIYE
Publicité